- معرفی نویسنده عیسی عبدالله
در سرزمین پهناور واژهها، جایی که رودخانههای جوهر بر بستر کاغذ جاری میشوند و قصرهای خیال سر به آسمان اندیشه میسایند، عیسی عبدالله، راوی قصهگو، قلمرو خویش را بنا نهاده است.
درباره عیسی عبدالله، نویسنده قطری
عیسی عبدالله نویسنده، شاعر و روزنامه نگار اهل قطر است. او در سال ۱۹۶۴ در دوحه متولد شد و در رشته ی ادبیات عرب از دانشگاه قطر فارغ التحصیل شد.
عبدالله تاکنون آثار متعددی در زمینه ی داستان کوتاه، رمان، شعر و مقاله منتشر کرده است. او به خاطر روایت های واقع گرایانه و صریحش از زندگی در جامعه ی قطر شناخته می شود. آثار او اغلب به مسائلی مانند هویت، سنت و مدرنیته، خانواده و روابط اجتماعی می پردازند.
درباره قلم عیسی عبدالله
قلم او همچون قلمرویی جادویی، خواننده را به سفری شگفتانگیز در اعماق وجود انسان میبرد. در این سفر، با شخصیتهایی روبرو میشویم که هر کدام دنیای خاص خود را دارند و داستانی برای گفتن.
عیسی عبدالله با ظرافت و دقت، تار و پودِ روابطِ انسانی را به تصویر میکشد و لایههای پنهان روح انسان را آشکار میکند. او به ما نشان میدهد که چگونه عشق میتواند قدرتمندترین سلاحِ ما باشد و چگونه نفرت میتواند تاریکی مطلق را به ارمغان بیاورد.
داستانهایِ او سرشار از درسهای زندگی هستند. درسهایی درباره ی امید و ناامیدی، درباره ی ایمان و شک، درباره ی فداکاری و خیانت.
عیسی عبدالله، گنجینهای گرانبها در سرزمین ادبیات عرب است. او با آثار ارزشمند خود، چراغ راه نسلهایِ آینده را روشن میکند و به ما میآموزد که چگونه با قدرت کلمات، دنیایی بهتر بسازیم.
برخی از آثار برجسته ی عیسی عبدالله
رمان ها:
- كنز سازيران (2013)
- مجانين الكلمات (2015)
- زمن الروح (2018)
- مرآة الغبار (2021).
- نخلستان ها (۲۰۰۷)
- مردی که دنیا را گم کرد (۲۰۰۵)
مجموعه داستان:
- حكايات منتصف الليل (۱۹۹۲)
- رسائل من برلين (۱۹۹۵)
- فيما ينام أهل القرية (۲۰۰۳)
مجموعه شعر:
- ظلال على الرمل (۱۹۸۸)
- أغاني المقهى (۱۹۹۶)
- نجمة واحدة في سماء الغربة (۲۰۰۱)
داستان کوتاه:
- أصوات من الداخل(2004)
- حكايات من زمن الرماد(2008)
- ظلال على جدران الذاكرة(2012)
- في حضرة الغياب(2016)
نمایشنامه ها:
- صراخ المهرجين(2002)
- الملك العاري(2006)
- زائر من الذاكرة (2010)
- أحلام بلا مأوى(2014)
سایر کتاب ها:
- رحلة في عالم الأدب(2007)
- فن كتابة القصة القصيرة (2011)
- المصطلحات الأدبية(2015)
آثار داستانی:
- “گنج سازیران” ، 2013
- “گنج سازیران – دروازه کتارا و معماهای دلمن” ، 2014
- “خار کوادی” ، 2015
- “گنج سازیران – اسرار ماه دوحه و عجایب ملکوت” ، 2017
- “ملکوت ابریز – شهر الزباره و سنگ بنیاد” ، 2017
نقد و بررسی آثار:
- مطالعه انتقادی دکتر احمد عبدالملک با عنوان “رمان قطری – خوانشی در گرایش ها” ، 2016
- مطالعه دکتر ابراهیم محمد عامر با عنوان “گفتمان عجایبی در رمان گنج سازیران” ، 2017
- مطالعه دکتر محمد مصطفی سلیم در مورد رمان در قطر ، 2017
- جایزه بهترین رمان عربی برای رمان “گنج سازیران” (2014)
- جایزه جوانان عرب برای رمان “شوك الكوادي” (2016)
- در فهرست 100 نویسنده برتر عرب زیر 40 سال توسط مجله آرابیا قرار گرفت (2018)
- رمان “مملکت ابریر – مدينة الزبارة و حجر الأساس” در لیست جایزه بوکر عربی قرار گرفت (2018)
- سفر به فنلاند (برنده ی جایزه ی رمان عربی بوکر ۲۰۱۸)
گنجی در دل قطر: رمان “كنز سازيران”
گنج سوزان که برای اولین بار در سال ۲۰۱۳ منتشر شد و یکی از مشهورترین آثار ادبی او به شمار میرود. وقایع داستان حول خانوادهی ابوذرهم روایت میشود که در شهر الوکره قطر زندگی میکنند و به طور اتفاقی کشف میکنند گنجی در خانه قدیمیشان مدفون شده است.
-
ماجراجویی فرهنگی
خانوادهی ابوذرهم سفری هیجانانگیز را برای جستجوی گنج آغاز میکنند. آنها با کمک نقشههای قدیمی و طرحهای مرموز به نقاط مختلف قطر سفر میکنند. در این مسیر با گنجینههای فرهنگی و تاریخی غنی این سرزمین آشنا میشوند. مکانهای تاریخیای همچون قلعهی الوکره، موزهی ملی قطر و سوق واقف تجلیگر این گنجینهها هستند.
-
شخصیتهای متنوع و باورپذیر
این رمان با شخصیتهای متنوع و به خوبی پرداختشدهاش متمایز میشود، از اعضای خانوادهی ابوذرهم گرفته تا دوستانشان و حتی شخصیتهای تاریخیای که در طول سفر با آنها روبرو میشوند.
عيسى عبد الله در خلق شخصیتهای رمانش مهارت فوقالعادهای به خرج میدهد. از اعضای خانوادهی ابوذرهم گرفته تا دوستانشان و حتی شخصیتهای تاریخیای که در طول سفر با آنها روبرو میشوند، همگی به شکلی هنرمندانه به تصویر کشیده شدهاند. هر شخصیت نقشی منحصر به فرد در داستان ایفا میکند که باعث پویایی و جذابیت روایت میشود.
-
بافت داستانی مستحکم و سبکی دلنشین
بافت داستانی گنج سوزان با ظرافت شکل گرفته است. رویدادهای واقعی و خیالی به شکلی روان در هم تنیده شدهاند و همین امر باعث میشود خواننده تا آخرین صفحه مشتاق ادامهی داستان باقی بماند.
سبک نوشتاری عيسى عبد الله در گنج سوزان ساده و روان است، با اشاراتی به زبان عربی فصیح. این ویژگی باعث میشود رمان به راحتی خوانده شود و برای تمام سنین لذتبخش باشد.
-
پیامی هدفمند
گنج سوزان پیامی هدفمند راجع به اهمیت حفظ میراث فرهنگی منتقل میکند و خواننده را به دوست داشتن و افتخار به وطنش تشویق میکند. گنج سوزان رمانی ارزشمند به شمار میرود که جایگاهی درخشان در میان آثار ادبی عرب دارد. این رمان سفری فرهنگی و جذاب را به دل تاریخ قطر، در کنار چاشنیای از هیجان و ماجراجویی، برای مخاطب به ارمغان میآورد. سبک روان و رویدادهای مهیج آن نیز بر ارزش این اثر میافزاید.
- این رمان در میان مخاطبان عرب به موفقیت چشمگیری دست یافت و جوایز ادبی متعددی را از آن خود کرد.
- این رمان در سال ۲۰۱۸ به یک مجموعه تلویزیونی تبدیل شد.
- این رمان از جمله آثاری است که به تقویت گردشگری فرهنگی در قطر کمک کرده است.
اطلاعات دیگر (جوایز، سمینارها، مهماننوازی و غیره):
- برگزاری و مدیریت سمینارها توسط اداره وزارت فرهنگ برای نظارت و برگزاری سمینارهای جنبی نمایشگاه بین المللی کتاب دوحه در سال 2016
- ارائه کارگاه آموزشی هنر نویسندگی برای نوجوانان در نمایشگاه بین المللی کتاب دوحه توسط انتشارات دانشگاه حمد بن خلیفه در سال 2016
- دریافت لوح تقدیر و تشکر از دکتر خالد بن ابراهیم السلیطی مدیر عام منطقه فرهنگی کتارا به خاطر حضور در نمایشگاه رمان نویسان قطری در چارچوب فعالیت های جشنواره رمان عربی کتارا در سال 2015
- دریافت لوح تقدیر و تشکر از جناب وزیر سابق آقای دکتر حمد بن عبدالعزیز الکواری وزیر فرهنگ و هنر و میراث به خاطر حضور در فعالیت های سالن فرهنگی در جلسه نقد فرهنگی درباره آثار داستانی من در سال 2014
- ارائه کارگاه آموزشی با عنوان “داستان کوتاه” برای عددی از مدارس ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان در قطر در سال 2015
- حضور در بسیاری از برنامه های تلویزیونی و رادیویی مانند تلویزیون قطر، شبکه الریاض و رادیو قطر برای صحبت در مورد نویسندگی، رمان و فرهنگ قطر به طور کلی
- دریافت جایزه برترین فارغ التحصیل جوان از دانشگاه قطر در سال 2010