معرفی نویسنده

کیم یونگ ها: آینه‌ای از تحول فرهنگی کره جنوبی

کیم یونگ ها - گونیا

معرفی کتاب و افراد شاخص مانند نویسنده‌ها از زبان افرادی که همواره در جستجوی دانش‌اند برای من بسیار جالب و خواندنی‌‍ست. در این مقاله دوباره با قلم زیبای دکتر غیاثی همراه شما هستیم با معرفی نویسنده پرطرفدار کره‌ای کیم یونگ ها:

«کیم یونگ ها نویسنده است. اهل کره‌ی جنوبی. ۵۵ ساله. او نویسنده‌ی موج نو کره است. کره‌ی مدرنی که ما امروز با محصولات آن خیلی آشنا هستیم. برند سامسونگ و هیوندایی و غیره و غیره.

مقایسه‌ی کره‌ی جنوبی و شمالی یک مقایسه‌ی تیپیکال برای ما ایرانیان است.

کره‌ی جنوبی کشوری است پیوسته با کاپیتالیسم آمریکایی. اما فرهنگسازان کره‌ی جنوبی همراه با سیاستمدارانش، کره‌ی جدیدی را شکل داده‌اند. مثلا آنها تاریخ اسطوره‌ای خود را در قالبی مدرن ارائه می‌کنند. سریال‌های کره‌ای عمدتا تاریخی است اما روایت‌ها مطابق ذائقه، تفکر و  ارزش‌های انسان مدرن تولید می‌شود. BTS ها موجی از ترانه‌های گروهی پاپ را تولید کردند که در یوتیوب بالای یک میلیارد بازدید داشته‌اند و در GDP آن کشور اثر گذاشته است.

اگرچه نویسندگان کره به پای نویسندگان ژاپنی نمی‌رسند اما کتاب‌های کیم یونگ ها به چندین زبان ترجمه شده است.

یک ملت زمانی تغییر می‌کند که بتواند جوری دیگر بیندیشد. مردمان کره‌ی جنوبی موفق شده‌اند که آن جور دیگر بیندیشند اما در کره‌ی شمالی مردمان به ندرت می‌توانند جور دیگری بیندیشند. چون اندیشه در خلائ شکل نمی‌گیرد. اندیشیدن نیازمند گفتگو است. دیکتاتورها تعاملات ملت خودشان را محدود می‌کنند تا گفتگو شکل نگیرد و در پی آن اندیشه‌ای تولید نشود و مرداب، مرداب بماند تا وزغ‌ها همچنان در آن قور قور کنند.

این کتاب را توصیه نمی‌کنم که بخوانید مگر در رشته‌های روانشناسی یا نورولوژی یا پزشکی کار می‌کنید. چون خاطرات یک بیمار است که به آدمکشی دست می‌زند. کتاب به شدت ناراحت‌کننده است.

احتمالا این رمان بر پایه‌ی یکی از نظریات قدیمی نوروپسیکولوژی نوشته شده است که بعدها در جرم‌شناسی وارد شد و آن عبارت بود از “مورد فینانس گیج”. در سال ۱۸۴۸ در اثر انفجار یک میله‌ی آهنی به سر یک جوان ۲۵ ساله به نام Gage فرو می‌رود و از طرف دیگر خارج می‌شود. این جوان نمی‌میرد و حتی پس از به هوش امدن حافظه و حواس و گفتارش هم سالم بوده است اما به مرور شخصیتش تغییر می‌کند. او که یک سرکارگر موفق بوده تبدبل به یک آواره‌ی بی‌خانمان می‌شود. آن میله‌ی آهنی اکنون در موزه‌ی دانشکده‌ی پزشکی هاروارد نگهداری می‌شود چرا که دانشمندان به این کشف رسیدند که  اگر بخشی از ساختمان مغز از کار بیفتد شخصیت ادمی تغییر می‌کند!»

کیم یونگ ها - گونیا

کتابی که در انتها به صورت خلاصه‌وار با قلم شیرین جناب دکتر معرفی شد خاطرات یک آدمکش نام دارد؛ که در کنار رمان بودنش و داستان محور آن باری از جنس روانشناسی و نورولوژی را به دوش می‌کشد.

با معرفی کتاب‌های خلاقانه گونیا همراه شوید؛ شاید مقالاتی نظیر رویای چینی در کلام وردی نژاد، تعقیب سوگیری قاتل: قاتل در ذهن ماست! و افسردگی نهفته: رنج پنهان در اعماق وجود برای شما جالب و خواندنی باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *